VUKA dobiva novi studijski program primijenjene informatike

KARLOVAC – U Zorin domu danas su održane dvije svečane promocije studenata karlovačkog Veleučilišta. Diplome su tako primili studenti preddiplomskih stručnih studija – strojarstva, sigurnosti i zaštite, sestrinstva, lovstva i zaštite prirode u ugostiteljstva te specijalističkih diplomskih stručnih studija – sigurnosti i zaštite te poslovnog upravljanja – njih ukupno 131.

Krajem ožujka na službenim web stranicama veleučilišta objavljen je natječaj za upis studenata u novu akademsku godinu. Primaju ih oko 700.

– Na svako upisno mjesto prijavljuje se 3,4 studenta više, tako da očekujem da ćemo već u ljetnom upisnom roku imati skoro 100 posto popunjenju kvotu, kaže dekan Branko Wasserbauer. 

Inače, studentski dom u Zvijezdi je gotov. Bit će službeno otvoren u lipnju ove godine. Ima 160 krevate u 62 sobe. 

– To će značajno povećati kvalitetu studentskog života i donijeti dodatnu živost Karlovcu, dodaje Wasserbauer. 

No, to nije jedina dobra vijest koja očekuje brucoše.

– Radimo na novom studijskom programu primijenjene informatike. Program se sad intenzivno radi. Kandidirat ćemo ga u Agenciju za znanost i visoko obrazovanje. Očekujem najkasnije da ćemo do iduće akademske godine pokrenuti i taj studij. On je u skladu s razmišljanjima i suvremenim trendovima da bez informatičkih znanja ovo društvo ne može napredovati. Mislim da ćemo itekako imati puno interesa, otkriva dekan.