KABA

Mirsad Bećirović osvojio naslov državnog prvaka u parapoomsama

ZAPREŠIĆ – Mirsad Bećirović ostvario je povjesni uspjeh osvojivši zlato i titulu državnog prvaka u parapoomsama na prvom Para Prvenstvu u taekwondo formama održanom u Zaprešiću. Bećirović je osvojio zlatnu medalju u kategoriji P-10. Veliki je to uspjeh našeg slijepog majstora borilačkih sportova posebice jer je Mirsad začetnik natjecanja u taekwondo tehničkim formama osoba s invaliditetom koji se godinama natječe u kategoriji s videćim osobama u taekwondo tehničkim formama.

– U Zaprešiću je ostvario svoj san osvojivši zlato i upisavši se u povijest kao prva slijepa osoba državni prvak u taekwondo tehničkim formama na prvom Para Prvenstvu Hrvatske. Velik je to dan i za Hrvatski Taekwondo Savez jer može s ponosom svijetu predstaviti koliko je zasada poznato jedinog slijepog majstora nosioca crnog pojasa 3.DAN u taekwondou, poručuje tajnica Udruge slijepih USKA i Sportsko Rekreativnog Centra Labrador Romija Radočaj Naglić.

Mirsad ovu povijesnu medalju posvećuje svima, a posebice članovima velike taekwondo obitelji koji su sve ove godine pružali podršku i vjerovali u parapoomsae toliko da su konačno postale dio službenog natjecanja. Medalju posvećuje i svojim učiteljima, sucima i delegatima.

– Posebno se zahvaljujemo i Ministarstvu obrane RH na dvorani Doma OSRH Zrinski u kojoj se Mirsad pripremao za ovo prvenstvo za koje ga je pripremala voditeljica sportsko rekreativnih aktivnosti osoba s invaliditetom Romija Radočaj Naglić, stoji u priopćenju Udruge slijepih USKA.