Otvorenje Studentskog doma 9. rujna; prvi stanari stižu kroz mjesec dana

Za mjesec dana stižu prvi stanari Studentskog doma Karlovac. Izgradnjom doma u Karlovcu trebao bi se vratiti život u središte grada, što je i bio jedan od osnovnih ciljeva ovog projekta. Budući da se karlovačko Veleučilište i dalje razvija, nema bojazni da studentski dom neće biti popunjen. Za sada se za život u Studentskom domu prijavilo oko 120 studenata.

Za samo dva tjedna svečano će biti otvoren Studentski dom u Karlovcu. Bivša vojarna Bana Josipa Jelačića u jednom od karlovačkih šančeva dobiva tako novu funkciju. Zgrada je još 2003. godine prešla je u vlasništvo Veleučilišta, a nakon toga dodijeljena je Studentskom centru s ciljem uređenja doma. Radovi su započeli u lipnju 2014. godine, a sve se završava ovih dana.

  • Svečano otvorenje Studentskog doma je 9. rujna, a prve stanare očekujemo zadnji vikend u rujnu. Predavanja na Veleučilištu počinju 3. listopada, tako da ih očekujemo vikend prije početka nastave, napomenula je pomoćnica ravnatelja Studentskog centra Marija Spudić.

Jedan od najmodernijih studentskih domova u Hrvatskoj ukupno će od jeseni u sedam jednokrevetnih, 22 dvokrevetne i 34 trokrevetne sobe moći primiti 160 studenata.

  • Svaka od soba ima vlastitu kupaonicu, sustav za upravljanje klimatizacijom i električnom energijom (tzv. pametne sobe) te LCD televizor. Također, na svakom katu nalazi se i zajednička čajna kuhinja, a uređena je i multifunkcionalna računalna učionica za potrebe stanara, ispričala je Spudić.

Cijena smještaja usklađena je s ostalim domovima u Hrvatskoj, tako da smještaj u dvokrevetnoj sobi košta 600 kuna, dok će studenti boravak u trokrevetnoj sobi platiti 500 kuna mjesečno. Zanimljivo je da se na natječaj za primanje redovitih studenata u novouređeni studentski dom Veleučilišta u Karlovcu prijavilo više studenata nego studentica.