Sva djeca imat će topli obrok u novoj školskoj godini

Niti jedno dijete u Hrvatskoj u novoj školskoj godini neće biti bez toplog obroka zahvaljujući natječaju ”Osiguravanje školske prehrane djeci u riziku od siromaštva”. Naime kroz ovaj natječaj u okviru Fonda europske pomoći za najpotrebitije, Ministarstvo socijalne politike i mladih osiguralo je 13.670.000 kuna i to je prvi puta da su za obroke u osnovnim školama osigurana europska sredstva.

Projektom je obuhvaćeno oko 23 tisuće djece iz 636 osnovnih škola iz 12 županija među kojima je i Karlovačka županija, ali i Grad Karlovac pa su tako župan Ivan Vučić i zamjenica gradonačelnika Marina Kolaković potpisali ugovore u Ministarstvu socijalne politike i mladih.

– Za Karlovačku županiju ovim je ugovorom osigurano oko 670 tisuća kuna za 17 škola odnosno 692 učenika. Bio bih najsretniji da nisam morao potpisivati ovaj ugovor jer bi to značilo da nemamo djecu koja su na rubu siromaštva, kazao je župan Vučić.

– Obuhvaćeno je 216 učenika za koje je osigurano 245 tisuća kuna. Ovo su značajna sredstva za djecu koja nisu u našem socijalnom programu, a moram naglasiti da Grad osigurava topli obrok za 350 djece, rekla je zamjenica Kolaković.