Radi se na vodoopskrbnom cjevovodu od Banije do Rečice

Za djelatnike Vodovoda i kanalizacije ljeto je bilo radno, a tako se nastavlja gotovo do zime. Naime u tijeku je vleiki projekt izgradnje vodoopskrbnog cjevovoda od Bogovićeve ulice na Baniji pa do Rečice. Projekt je ukupno vrijedan 13,6 milijuna kuna, a njime je obuhvaćeno 11,6 kilometara vodoopskrbnih cijevi, ali i 17 kanalizacijskih priključaka.

Dovršetkom ovog cjevovoda bit će osigurana stabilna vodoopskrba na dijelu GČ Banija te MO Gradac, Donje Mekušje, Kobilić i Rečica, sve do precrpne stanice i vodospreme u Rečici, a time i kvalitetna i stalna vodoopskrba lijeve obale Kupe, Šišljavića i Rečice, rekao je direktor ViK-a Ivan Mrzljak.

Ovim radovima nastavljaju se projekti Vodovoda i kanalizacije na izmjeni azbestno cementnih cjevovoda koji su krenuli još 2010. godine. Do sada je zamijenjeno 90 kilometara, a radovi su ukupno vrijedni 59 milijuna kuna. Preostalo je izmijeniti još 15-ak kilometara cjevovoda.

Planovi i programi u gradskoj se upravi rade na temelju zahtjeva i potreba mjesnih odbora. Često su one veće od mogućnosti, no zahtjeve treba slati i dalje, kazao je predsjednik GV Damir Mandić, a  sve u cilju osiguranja jednako kvalitetnog života u svim dijelovima grada.

Radi se o velikom i značajnom projektu koji će biti proširen i na desnu obalu Kupe, a radi se o kontinuitetu rada Vodovoda i kanalizacije, dodao je gradonačelnik Damir Jelić.

Iz ove tvrtke najavljuju da će se projekti nastaviti i u idućoj godini radovi na Švarči gdje su zabilježeni najveći gubici vode.