BOSKEEE – sedma slikovnica serije Budi jak kao Jakov

Na ovogodišnjim Danima piva u Karlovcu nalazi se i kućica Udruge Jak kao Jakov.  Anđeli raznih vrsta, mali, veliki, od lavande, tjestenine, magneti, broševi, kutijice, torbe, baloni, majice samo su neki od stvari koje se nalaze na pultovima.

Posebno mjesto zauzimaju slikovnice pod zajedničkim nazivom Budi jak kao Jakov, koje su nastale u vrijeme dok je Jakov bio na liječenju. U tom vremenu društvo na bolničkom krevetu bili su mu njegovi plišasti prijatelji. Dao im je neobična i posebna imena. Oni su bili prijatelji iz mašte koji su Jakovu pomagali da prođe sve što je trebao proći.

Boskeee je slikovnica o Jakovljevoj plišanoj ovčici … kada čitate njeno ime morate malo meketati…. Boskeee … jer tako joj je Jakov dao ime… Naime, Boskeee je pretposljednja, sedma slikovnica u nizu Budi jak kao Jakov. Ova slikovnica je istinita priča o djevojčici Moniki, Jakvoljevoj prijateljici iz bolnice i borbi s gubitkom kose pri čemu joj pomaže ovčica Boskeee. Spisateljica slikovnice je Natali Šarić a ilustratorica Martina Bastalić. Priča će završiti osmom slikovnicom u kojoj će junak priče biti – sam Jakov.

“Taj put kojim hodaš čistu hrabrost traži.
Imaj vjere i strpljenja i srce osnaži.
Svako dijete može stići do vrha planine,
Sunce za njih na poslijetku najtoplije sine.”

(Boskeee, VII. slikovnica serije Budi jak kao Jakov)