Revija i Festival sve bliže – u utorak počinje karlovački filmski maraton

Bicikliramo do novog karlovačkog filmskog maratona je moto ovogodišnje, 21. Filmske revije mladeži i 9. Four River Film Festivala koji će biti održani od 6. do 10. rujna. Uz 73 filma koji se natječu za prestižne nagrade pripremljene su brojne radionice, okrugli stolovi te projekcije filmova u popratnom programu.

Organizatori najavljuju kako će otvorenje na Kupi uz Banijanski most biti drugačije jer će se sve projekcije odvijati na vodenom zidu. Ove je godine prijavljeno čak 594 filmova, a selektori su odabrali 73 filma koji će se natjecati za prestižne nagrade.

U zadnjih je deset godina održavanja Revije i Festivala u našem gradu učinjeno puno, a Karlovac je postao prepoznatljiv kao mjesto na kojem se jednom godišnje susreću mladi, ali i oni malo stariji filmaši.

Ostvarena je i partnerska suradnja s profesionalcima iz svijeta filma. S Relativity školom iz Los Angelesa organizirana su dva radionička programa, a komisija Prodigy kampa iz Seattlea koji okuplja talentirane mlade filmaše svijeta odabrat će jednog autora koji će sudjelovati u kampu.

Uz srednjoškolski natjecateljski program tijekom dana u Gradskom kazalištu Zorin dom, u večernjem terminu na rasporedu će biti filmovi na karlovačkim rijekama.