Uspješno završen projekt sufinanciranja pomoćnika u nastavi za prošlu godinu

Nakon što su jučer potpisani ugovori o sufinanciranju projekata u svrhu pružanja potpore uključivanja učenika s teškoćama u razvoju u osnovne i srednje škole za nadolazeću školsku godinu, danas je službeno završio projekt Karlovačke županije vezan uz prošlu školsku godinu. S dobivenim novcem Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta iz Europskog socijalnog fonda u školskoj godini 2015/2016 Županija je financirala rad 52 pomoćnika u nastavi za 66 učenika u osnovnim i srednjim školama.

Kroz projekt “Uz pomoćnike u nastavi prema obrazovnoj inkluziji u Karlovačkoj županiji” u prošloj školskoj godini prošlo je 66 učenika s poteškoćama iz 18 osnovnih i srednjih škola kojima je u nastavi pomagalo 52 asistenata. Pružanjem potpore obrazovanju učenicima s teškoćama osigurani su uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih mogućnosti. Karlovačka županija je u projekt uključena tri godine.

Do sada su, prema podacima u Županiji svi koji su podnijeli zahtjev dobili pomoćnika u nastavi. S projektom su zadovoljni i sudionici projekta, odnosno ravnatelji i nastavnici lokalnih škola.

Nakon što je pomoćnike u nastavi prošle godine imalo 66 učenika, ove godine će u projektu Karlovačke županije 43 učenika nastavu pratiti uz asistente.