KABA

Petrov: Neka HDZ i SDP unajme isti autobus

Posljednje ankete nisu naklonjene Mostu i pokazuju znatan pad podrške birača. Čelnik Mosta Božo Petrov smatra da se tu radi o nevjerodostojnim podatcima i da u nekim jedinicama nosi i više od jednog zastupnika.

”MOST prolazi u svim izbornim jedinicama i ne samo to nego u nekim izbornim jedinicama nosi i više od jednog sigurnog saborskog zastupnika. To je istina. Lovimo sigurno 14 do 16 mandata, nadam se i više. Samim time smo jedina opcija koja je osim SDP-a i HDZ-a na kraju preživjela i SDP i HDZ i konačno se može kandidirati na način da obrani interese i građana. Sve ankete koje se pojavljuju u određenim izbornim jedinicama, ovisno o strankama, medijskim kućama ili istraživačkim agencijama u stopostotnoj su razlici. Nemoguće je da jedna stranka u jednoj izbornoj jedinici dobije 11 posto podrške, a u roku od deset dana je na 4,7 posto podrške, jedino se to može dogoditi ako figurativno ‘ubijete’ predsjednika vlade. Ali to ka kraju nije napravilo ni toliko dramatičnu promjenu kada je to figurativno napravio HDZ. U trenutku kada su srušili vlastitog predsjednika Vlade oni su izgubili 8 posto.” – tvrdi Petrov.

Za HDZ i SDP, toliko slični da bi im bilo najbolje da za kampanju zajedno iznajme autobus.

”Mislim da bi najracionalnije bilo, u trenutku kada bi htjeli uštedjeti troškove, da unajme isti autobus. Malo se na početku raziđu, poslije se opet skupe i uštede novac. U ostalom, cijelo vrijeme govore da nemaju dovoljno novca za svoje političko financiranje. Valjda je to razlog da smo pet mjeseci i pet puta morali pregovarati za ono o čemu su se bar četiri puta složili – da se smanji novac iz državnog proračun za političke stranke. Četiri puta su pristali, pet puta su nas prevarili. Ja im predlažem ovaj put budući da sam čuo da im je poklapanje preko 80 posto u danima i na lokacijama, neka se ujedine. Uostalom, čemu maske.” zaključio je na kraju Petrov.

Što se tiče koaliranja nakon izbora u rujnu Mostovci najavljuju jamstva koja će eventualni partneri morati potpisati.

omicron