Još uvijek se ne zna tko su vandali koji oštećuju grobove na karlovačkim grobljima

Da lopovima ništa nije sveto imali smo prilike uvjeriti se već nekoliko puta, a posljednji dokaz toga je krađa koja se u noći s 24. na 25. kolovoza dogodila na groblju Sveta Doroteja na Maloj Švarči. Oštećeno je čak 68 grobnih mjesta, što je prijavljeno policiji.

Vandali su s groblja odnijeli ukrasne vaze, stalke za svijeće kao i ostale nadgrobne ukrase. Svaki puta prijavljujemo policiji ovakva oštećenja, no do sada nitko nije sankcioniran zbog toga, stoga apeliramo na policiju da pojačaju ophodnje oko groblja u večernjim satima, kazao je direktor Zelenila Stjepan Turković.

Apel je upućen i posjetiteljima da ako primjetite da netko odnosi s groblja razne ukrasne predmete to odmah prijavite policiji.

Vlasnici bi mogli i osigurati svoja grobna mjesta, kazao je Turković jer tada bi u slučaju veće štete ipak od osiguranja uspjeli naplatiti dio u slučaju ovakvih nemilih događanja. Preporuka je i da se na groblje ne donose skupi predmeti, pokušajte vrijedne kovine zamijeniti plastikom, dodao je Turković.

Nakon završetka sjevernog dijela ograde na Dubovcu tamo će biti postavljen video nadzor, a u planu je nakon toga kamerama pokriti i Jamadol. Nemoguće je u potpunosti zaštiti sva groblja, no iz Zelenila apeliraju na policiju da zaista pojača ophodnje u večernjim satima.