Krenula potpuna rekonstrukcija vrtića Rakovac

Nakon vrtića Turanj, Švarča i Gaza, na red je došla i potpuna rekonstrukcija Dječjeg vrtića Rakovac. Očekuje se da bi radovi vrijedni gotovo 15 milijuna kuna trebali biti završeni krajem srpnja iduće godine.

Radi se o kontinuitetu ulaganja u zgrade predškolskog odgoja, a u izradi projektne dokumentacije uz Grad Karlovac sudjelovalo je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Nakon rekonstrukcije, vrtić će moći primiti 155 djece i imat će osam grupa, dok ih je do sada bilo četiri, odnosno stotinjak djece. Također se očekuje zapošljavanje desetak novih djelatnika. S obzirom da se način života promijenio baka servisi više ne postoje, stoga vrtići moraju biti prioritet, istaknuo je predsjednik gradskog vijeća Damir Mandić.

Do završetka vrtića na Rakovcu, djeca iz ovog objekta smještena su na Švarči, a kad radovi budu gotovi možemo očekivati potpuno nov, moderan, reprezentativan objekt u kojem ću ugodno biti ne samo djeci, već i djelatnicima.