Otvoren drugi dio objekta “Resica”

Nakon što je u prosincu 2013. godine otvoren donji dio objekta Resica, dječjeg vrtića Duga Resa danas je svečano otvoren i gornji kat. Uz dvije vrtićke grupe koje su preseljene iz starog objekta ovime je dobivena još jedna nova vrtićka grupa.

Projekt ukupno vrijedan oko 4,5 milijuna kuna ovime je završen, a do njega se došlo dobrom suradnjom države, regionalne i lokalne samouprave, kazao je obnašatelj dužnosti gradonačelnika Duga Rese Tomislav Boljar i dodao da ovakvi projekti u Hrvatskoj inače koštaju između 15 i 20 milijuna kuna.

Prije desetak godina ovaj je projekt svoje mjesto našao i u strateškom planu razvoja Duge Rese, a radi se o ulaganju u budućnost, a ne trošku dodao je Boljar. Grad godišnje ima proračun oko 28 milijuna kuna, a u vrtić i nadstandard u školstvu ulaže oko 7 milijuna kuna, odnosno četvrtinu proračuna, istaknuo je Boljar.

U vrtiću je i troje mališana s poteškoćama u razvoju, a ove godine stigla su i dva nova zahtjeva te sada još treba riješiti pitanje asistenata, dodala je ravnateljica vrtića Ana Božić. Dugoreški vrtić ima 90 godina dugu tradiciju što ga svrstava među tri najstarija u Hrvatskoj, a ovim projektom dobiva novu kvalitetu.