Besplatan internet od sada i na Promenadi, Starom gradu Dubovcu i vojnom muzeju na Turnju

U posljednje četiri godine Grad Karlovac je uložio oko 100 tisuća kuna u tehnologiju za HOT SPOT-ove. Nove, danas predstavljene tri lokacije, koje je donirao Metronet, vrijedne su još 70 tisuća kuna, a zahvaljujući toj donaciji Karlovčani i njihovi gosti imat će besplatni pristup internetu i na Šetalištu dr. Franje Tuđmana, muzeju Domovinskog rata na Turnju i Starom gradu Dubovcu.

Umjesto dosadašnjih četiri, Karlovac od sada ima ukupno sedam HOTSPOT lokacija, odnosno zona za besplatan pristup interentu. Nove WI Fi zone u gradu su Promenada, Stari grad Dubovac i prostor budućeg vojnog muzeja na Turnju.

Besplatni internet Karlovčanima su zajednički omogućili gradska uprava, koja je ishodila sve potrebne dozvole, i tvrtka Metronet koja je o svom trošku izvela radove i postavila opremu. Svakom korisniku omogućena je brzina pristupa od 3 megabita po sekundi, u planu je i širenje WI FI zona.

Troškove održavanja sustava na nove tri HOTSPOT zone, kao i brigu o sigurnosti pristupa, preuzeo je također Metronet, tako da ovaj projekt ne znači dodatne troškove za gradski proračun, ističu u gradskoj upravi.