Tamburaši i ove godine zasvirali za oboljelu djecu

Na karlovačkoj promenadi četvrtu godinu za redom održana je humanitarna glazbena promenada u organizaciji Udruge Jak kao Jakov i Udruge za promicanje hrvatske glazbe Daj 5. Za pomoć pri liječenju najmlađih oboljelih od malignih bolesti zasviralo je u isto vrijeme, na različitim lokacijama pet tamburaških sastava.

– Rujan je mjesec podizanja svijesti o malignim bolestima kod djece tako da osim ove akcije, u Zagrebu udruga Jak kao Jakov orgranizira Humanitarni piknik na Bundeku na kojem se također prikljupljaju sredstva za pomoć oboljeloj djeci, kazao nam je Dubravko Željković.

Bendovi su danas na Promenadi svirali s otvorenim kutijama ispred sebe kako bi prolaznici mogli ubaciti novac koji će biti doniran udruzi Jak kao Jakov čiji su članovi također prodavali majice, jastuke, ukrasne kutije, anđele i sve ostale predmete koje izrađuju kako bi prikupili što više sredstava.

– Udruga trenutno brine oko 170 oboljelih mališana. Odjeli u bolnicama na žalost su puni i svakog dana dolaze nova djeca. Želimo im pomoći posebno novima koji stižu na odjel i njihovim obiteljima koje se prvi puta susreću s takvom situacijom, a često se događa da roditelji ostanu bez posla kada im dijete oboli. Želimo im pomoći što više možemo tako da je svaka kuna dobrodošla, poručila je predsjednica udruge Jak kao Jakov Ivančica Rubido.

Kako je bilo na promenadi, pogledajte u galeriji.