Mladi umjetnici iz Mađarske, Španjolske i Velike Britanije do nedjelje u Karlovcu

U Karlovcu od ponedjeljka 12. rujna do nedjelje 18. rujna, u sklopu projekta “Art’s here, Rights now” gostuju mladi umjetnici iz Mađarske, Španjolske i Velike Britanije.

Projekt ima za cilj potaknuti raspravu na temu demokracije, europskih vrijednosti, solidarnosti i ljudskih prava kroz umjetnost, a u njemu sudjeluje 20 mladih umjetnika (te po jednog voditelja iz svake zemlje) iz spomenute tri države i Hrvatske.

Provoditelj projekta u Karlovcu je udruga Carpe Diem, a partneri su Cultural View International Association (Ctrl+V) iz Goda (Mađarska), La Vibria Intercultural iz Terrasse (Španjolska) i Best Bazaar Projects Limited iz Manchestera (Velika Britanija). Iz svake zemlje u rad će biti uključeno pet mladih umjetnika.

Osnovni cilj projekta je povećati svijest sudionika, ali i šire javnosti, posebice mladih, o europskom identitetu i međukulturalnom dijalogu, s naglaskom na promicanje različitosti, tolerancije i poštivanja ljudskih prava. Tijekom boravka u Karlovcu sudionici će imati priliku sudjelovati u umjetničkim radionicama i debatama, a kao završni događaj nastat će umjetnička djela u različitim medijima (slika, fotografija, glazba…), koje će obogatiti lokalnu zajednicu.

Završno predstavljanje rezultata i umjetničkih djela nastalih tijekom projekta ujedno će biti i dio festivala dobre zabave ArtiKA, koji se u organizaciji Carpe Diema održava 16. i 17. rujna. ArtiKA ove godine na dvije lokacije (Promenada tijekom petka i subote ujutro te Radićeva ulica u subotu poslijepodne i navečer) donosi niz zanimljivih događanja – radionica za djecu, projekcija filmova, glazbenih nastupa, predstavljanja udruga i projekata.