Karlovački HDZ zadovoljan izbornim rezultatom – Jelić: Gdje me mjesto zapadne opet ću i s tim biti zadovoljan

Sami smo izašli na izbore kako bi bolje ostvarili naš program, a gotovo 44 posto glasova u Karlovačkoj županiji za HDZ rekordan je rezultat i znak da smo na dobrom putu, kazao je novoizabrani saborski zastupnik Damir Jelić komentiravši jučerašnje izbore.

U zahvalu svima koji su izašli na izbore, a posebno onima koji su zaokružili listu broj devet, iz karlovačkog HDZ-a zadovoljni su što je naša županija je pokazala veliku izlaznost unatoč činjenici da je na državnoj razini ona oko 10 posto manja nego lani.

– Sa puno skromnosti i poniznosti i nakon ovih izbora kod nas možete pročitati samo jednu poruku – da izbori nisu samo cilj, nego sredstvo odnosno odskočna daska za bolji život građana i građanki grada, županije i ovog srca Hrvatske, ali i čitave domovine, rekao je Jelić.

Kako bi to lakše ostvarili, HDZ je na ove izbore izašao samostalno, pokazali smo s pet kandidata iz naše županije da smo ozbiljna ekipa i nadamo se da će Andrej Plenković vrlo brzo biti novi predsjednik Vlade i da pregovori neće dugo trajati, kazao je Jelić. No nije želio konkretno reći hoće li i on biti dio te Vlade, jer kaže, još je prerano za to.

– Kao jedna karika u lancu, gdje me mjesto zapadne opet ću i s tim mjestom biti zadovoljan kao što sam i s ovim. U konačnici, kada bih se duhovno odvajao od mjesta gradonačelnika grada Karlovca, ne bih dobro služio građankama i građanima koji su me direktno odabrali, poručio je Jelić.

Na pitanje o velikoj koaliciji odgovorio je konkretno – ona, smatra Jelić, nije moguća jer u SDP-u je sazrela klima za unutarstranačke izbore kojima će se zatvoriti u svoje probleme dok se HDZ otvara prema odgovornosti koju mora opravdati.

Iako nije ušla u Sabor, Marija Jelkovac zadovoljna je ostvarenim rezultatom jer ljudi su očito prepoznali njen rad.

– Moram reći da sam na neki način iznenađena što je najavljivanja kandidatkinja za gradonačelnicu Karlovca na sljedećim lokalnim izborima, kandidatkinja SDP-a Natalija Bukovec Osmičević dobila manje glasova u Karlovcu od mene, kazala je Jelkovac.

I šef karlovačkog HDZ-a smatra da su ovo dobri rezultati te dobar pokazatelj za lokalne izbore koji nas očekuju iduće godine. Vidi li sebe kao kandidata za gradonačelnika, Damir Mandić odgovara:

-U koliko Hrvatska demokratska zajednica grada Karlovca kaže da bi ja bio najbolji kandidat ispred HDZ-a, ja sam spreman, poručio je Mandić te dodao kako sve što su obećali to će i odraditi tako uskoro kreću s nogostupm u Tušiloviću kao i ostalim projektima.