Art’s here, Rights now!

Udruga Carpe Diem s partnerima iz Engleske, Mađarske i Španjolske organizirala je, u sklopu projekta “Art’s here, Rights now!”, razmjenu mladih na kojoj gostuju mladi umjetnici iz ove tri zemlje. Umjetnici ovih dana stvaraju nova djela na karlovačkim ulicama, a njihove radove Karlovčani će moći vidjeti u petak i subotu u sklopu festivala Artika.

Projekt ima za cilj potaknuti raspravu na temu demokracije, europskih vrijednosti, solidarnosti i ljudskih prava kroz umjetnost, a u njemu sudjeluje 20 mladih umjetnika iz Španjolske, Engleske, Mađarske i Hrvatske. Idealno je vrijeme održavanja projekta, upravo zbog migrantske krize u Europi, koja umjetnike potiče na razne ideje za nova umjetnička djela.

Mladi umjetnici svoje radove predstavit će na festivalu artika koji će u petak i subotu biti održan na Promenadi i u Radićevoj ulici.

Osnovni cilj projekta je povećati svijest sudionika, ali i šire javnosti, posebice mladih, o europskom identitetu i međukulturalnom dijalogu, s naglaskom na promicanje različitosti, tolerancije i poštivanja ljudskih prava. Tijekom boravka u Karlovcu sudionici će imati priliku sudjelovati u umjetničkim radionicama i debata, a kao završni događaj nastat će umjetnička djela u različitim medijima, od fotografija i slika do glazbenih video spotova.