Kolaković: Neki su očekivali da ću spaliti stranačku knjižicu

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak suspendirao je Marijanu Petir, koprivničko – križevačkog župana Darka Korena i oko stotinu drugih članova stranke. Beljak je iskoristio svoje ovlasti, kako su objavili neki mediji, da ih kazni zbog bojkota izbora. Ovom odlukom predsjednika stranke zatečena je bila i karlovačka HSS-ovka Marina Kolaković.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak je kazao da suspendirane nije izbacio iz Hrvatske seljačke stranke, već ih privremeno udaljio, s time da imaju pravo na žalbu u roku od osam dana. Suspenzije je komentirala i HSS-ova donedavna podpredsjednica i zamjenica karlovačkog gradonačelnika Marina Kolaković, koju je ova odluka predsjednika stranke iznenadila.

  • Što je to europarlamentarka Marijana Petir napravila HSS-u da je izazvalo ovakvu odluku doista ne znam, jer sam sad došla s kolegija. Ovu vijest sam čula u vozilu dok sam dolazila ovdje. Nemam nikakve informacije, niti sam imala ikakvu najavu o takvom nečemu, kazala je Kolaković

Je li i ona suspendirana Kolaković u trenutku razgovora nije znala. Iznenadio ju je postupak vrha stranke, s kojim se već neko vrijeme ne slaže.

  • Okružena sam ljudima koji su očekivali da ću spaliti stranačku knjižicu na Trgu Bana Jelačića. Nisam to učinila i voljela bih se i dalje boriti sa svojim svetonazorima i argumentima unutar HSS-a, dodala je Kolaković.

Usprkos previranjima u HSS-u, Kolaković kaže da ne planira napustiti stranku kojoj je posvetila 12 godina života.