Policija donirala škole opremom za edukaciju o sigurnom sudjelovanju u prometu

Za potrebe edukacije djece o sigurnom kretanju u cestovnom prometu, osnovnim školama Cetingrad, “Katarina Zrinski” Krnjak, “Slava Raškaj” Ozalj i “Vladimir Nazor” Duga Resa dodijeljena je danas donacija ukupne vrijednosti oko osam tisuća kuna. Riječ je o četiri bicikla, zaštitnim kacigama i reflektirajućim prslucima, koji su nabavljeni novcem iz Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama.

Djeca su najranjiviji sudionici u prometu. Posebno su ugrožena djeca u ruralnim krajevima, gdje nema ni nogostupa ni biciklističkih staza. Zbog veće udaljenosti do trgovina i ostalih sadržaja, djeca se na selu često koriste biciklom, što je često rizično za njihovu sigurnost. Kako bi se stanje popravilo, u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama za četiri škole na području Karlovačke županije nabavljeni su bicikli i zaštitna oprema. Služit će za edukaciju djece o sigurnom sudjelovanju u prometu.

Tko će dobiti bicikle odlučeno je na temelju rezultata natjecanja “Sigurno u prometu”. Jedna od škola kojoj je dodijeljen bicikl s pripadajućom opremom je OŠ Cetingrad čiji su učenici lani na ovom natjecanju osvojili prvo mjesto.

Iz policije još jednom apeliraju na vozače da obrate više pažnje na bicikliste, posebno one najmlađe kao najranjivije sudionike u prometu.