Tour de Slunj; Radi se na popularizaciji cikloturizma

Turistička zajednica grada Slunja i ove godine organizira biciklističku utrku “Tour de Slunj”. Start je sutra, točno u podne, iz vodeničarskog naselja Rastoke, a ruta završava u gradskom parku. Cilj je, osim dobre zabave, popularizacija cikloturizma i lokalnih biciklističkih staza.

Niste baš spremni za Tour de France, ali svejedno volite biciklizam? Niste još isplanirali kako provesti vikend? Rješenje je Tour de Slunj, biciklijada koju po drugi puta organizira Turistička zajednica grada Slunja. Dužina predviđene rute je 23 km. Očekuje se sudjelovanje oko 60 biciklista. Osim lokalnih zaljubljenika u pedaliranje, najavljen je dolazak biciklista iz drugih krajeva, primjerice Zagreba i BiH. Riječ je inače o biciklijadi namijenjenoj rekreativcima. Posebnost sutrašnje biciklijade jest da će se dodijeljivati nagrada, ali ne za najbržeg, već za – najsporijeg putnika.

Cikloturizam je još jedan potencijal slunjskog kraja. Posljednjih godina dosta se radi na obilježavanju biciklističkih staza, pri čemu se vodi briga o tome da trase prolaze zanimljivim predjelima tako da vozeći se, biciklisti mogu razgledati znamenitosti i atraktivne lokacije poput Rastoka, starih gradova, pećina i šuma. U Slunju i okolici do sada je obilježeno sedam biciklističkih staza dugih ukupno 110 kilometara.