Eduakcije o razvrstavanju otpada od danas u gradskim četvrtima i mjesnim odborima

Grad Karlovac i karlovačke tvrtke Čistoća i Kodos – Centar za gospodarenje otpadom Karlovačke županije od danas organiziraju u gradskim četvrtima i mjesnim odborima ekduacije o razvrstavanje otpada u kućanstvu. Iako Karlovac već devet godina ima brojne zelene otoke za razvrstavanje otpada, cilj je da građani otpad razvrstavaju već na kućnom pragu.

Nakon edukacija o razvrstavanju i reciklaži otpada po osnovnim i srednjim školama i vrtićima, danas započinje edukacija po gradskim četvrtima i mjesnium odborima. Tako će prva biti održana večeras u 18 sati u Gradskoj četvrti Gaza.

Cilj je, napominju u gradskoj upravi, da se primjeni naučeno, te da se krene u razvrstavanje otpada u domaćinstvima. Pozivaju građane da dođu na radionice u svojim gradskim četvrtima.

Čistoća je s postavljenjem zelenih otoka započela još 2007. godine, a s vremenom na više od 200 lokacija postavljene su i dodatne posude, pa je tako danas na području Karlovca i okolice postavljeno oko 700 posuda za papir, plastiku, staklenu ambalažu, te metalnu ambalažu. Iduće godine bi trebalo biti postavljeno još različitih vrsta kanti i vreća za odvajanje otpada.

Nakon edukacije na Gazi, kreću radionice i u ostalim gradskim četvrtima i mjesnim odborima, a više informacija bit će objavljeno na internetskim stranicama Grada Karlovca.