Počelo uređenje nogostupa i biciklističke staze u Senjskoj ulici

Nakon što je prošle godine izgrađen rotor na Švarči, te uređen dio Senjske ulice do križanja s ulicom Luščić, radnici su se spustili prema Novom centru, te krenuli s uređenjem nogostupa i biciklističke staze. Uz to, posjećen je dio drvoreda, koji će uskoro biti zamijenjen novim stablima.

Nakon što je prije mjesec dana uređen plato kod križanja u Senjskoj ulici, gdje je uređeno divlje parkiralište, te pješačke staze, opločnici, zelena površina, nogostup i postavljene rampe koje olakšavaju kretanje osobama s invaliditetom, danas je započela rekonstrukcija nogostupa od križanja s Meštrovićevom do ulice Luščić.

  • Nismo ove godine ni planirali da ćemo ići u nastavak uređenja ovog nogostupa, ali spletom pozitivnih okolnosti krećemo u radove. Naime, tvrtka Ericsson Nikola Tesla uputila je zahtjev Gradu za prekop određenih pješačkih zona, tako da je Senjska jedan od pet lokacija koje bi u gradu išle na svjetlovodnu pristupnu mrežu, odnosno proširenje kanalizacijske mreže. U dogovoru s njima smo pristupili rekonstrukciji postojećeg nogostupa u Senjskoj, s time da će Ericsson u dijelu u kojem će obavljati radove ići u obnovu cijelog nogostupa, dok će Grad pristupiti rekonstrukciji biciklističke staze, kazala je gradska pročelnica Vesna Ribar.

Grad je iskoristio priliku da zajedno sa Zelenilom, i na zahtjev stanara, ukloni dotrajala stabla u ovoj ulici. Stabla bi trebala biti uklonjena do četvrtka, dok bi građevinski radovi trebali započeti idući tjedan.