Stablo na Ruskom putu za mir u svijetu

Stablo na Ruskom putu zasađeno je za mir u svijetu. Zasadili su ga predstavnici sustava “Joga u svakodnevnom životu” u povodu Međunarodnog dana mira. Rezolucijom UN-a iz 2001. godine 21. rujna određen je danom nenasilja i prekida neprijateljstava na globalnoj razini.

Međunarodni dan mira utemeljila je Opća skupština Ujedinjenih naroda još 1981. u cilju obilježavanja i jačanja ideala mira među svim narodima i državama, namijenivši za njegovo obilježavanje treći utorak u rujnu. Hrvatski savez “Joge u svakodnevnom životu” pozvao je ovim putem sve ljude dobre volje koje pokreće ideja o svijetu bez ratova, nasilja, nemira i netolerancije, da se pridruže ovoj inicijativi i obilježe Međunarodni dan mira.

Posađeno stablo u Karlovcu simbol je mira, a sustav Joga u svakodnevnom životu planira 2. listopada obilježiti i Međunarodni dan nenasilja. To je ujedno i rođendan Mahatme Gandhija.

Da je obilježavanje Međunarodnog dnaa mira veliki događaj, dovoljno govori podatak da je prošle godine Međunarodni dan mira obilježen u šestotinjak raznih vjerskih i duhovnih grupa u 80 zemalja svijeta. Primjerice, u Šri Lanki je u meditaciji sudjelovalo više od 300 tisuća ljudi.