Župan podnio vijećnicima izvješće o radu u prvoj polovici godine

Vijećnici Skupštine Karlovačke županije na današnjoj su sjednici jednoglasno usvojili polugodišnje izvješće o radu župana Ivana Vučića. Prvu polovicu godine obilježila je nestabilna politička situacija koja je uvelike otežala rad Županije, usporavajući provođenje određenih aktivnosti, istaknuo je župan predstavljajući izvješće o radu.

Složena situacija u zemlji otežala nam je rad, poručio je karlovački župan Ivan Vučić govoreći o rezultatima rada u prvih šest mjeseci ove godine. Kao primjer je istaknuo Centar za gospodarenje otpadom na Babinoj Gori, projekt na kojem se radi već desetak godina, a posljednja ga je Vlada dovela u pitanje. Problemi su veliki i u zdravstvu. Iako je OB Karlovac nakon provedene sanacije vraćena na upravljanje Županiji, gubici su i dalje tu, no radi se o problemu na nacionalnoj razini koji će zahtjevati drastične promjene, poručio je župan.

No, prva polovica godine pamtit će se i po dobrim stvarima, primjerice padu broja nezaposlenih, obnovi zgrade sjedišta Županije ili primjerice priznanju za najtransparentniju jedinicu regionalne samouprave. Aktualni sat današnje sjednice prošao je bez većih rasprava. Najviše pitanja upućeno je na adresu Županijske uprave za ceste.

Ravnatelj ŽUC-a Boris Kozjan odgovarao je na pitanja u vezi problema na obilaznoj prometnici koja se koristi zbog sanacije klizišta u Ozlju, obećavši da će drveće čije grane smetaju u prometu biti orezano. Na vječno pitanje o sanaciji mosta u Pokuplju, odgovorio je da je dokumentacija spremna, a projekt je dalje u nadležnosti Hrvatskih cesta.

Na sjednici je usvojen i rebalans proračuna za 2016., čiji je glavni razlog povećanje prihoda zbog izvanrednih parlamentarnih izbora.