Bibliobus iz Novog Mesta posjetio Karlovačku županiju

Bibliobusi Knjižnice Mirana Jarca iz Novog Mesta i karlovačke knjižnice Ivana Gorana Kovačića obišli su danas Dugu Resu, Ozalj i Karlovac. Osim što su mogli razgledati vozila i sudjelovati u radionicama građanima je bilo omogućeno učlanjenje u slovensku knjižnicu.

Dobra suradnja dviju knjižnica traje već 20-ak godina, a najnoviji projekt uvod je u sljedeća događanja kojima će biti oplemenjena. U sva tri grada naše županije koje su bibliobusi obišli izazvali su velik interes i dobro su prihvaćeni.

Bibliobus je važna karika u knjižničnoj službi, osobito za našu knjižnicu, a recimo samo kako ima 69 stajališta u cijeloj županiji, oko 1200 korisnika koji godišnje posude oko 21000 primjeraka knjiga. Modernizacija bibliobusa je stoga nužnost, o kojoj će trebati razmisliti u budućnosti, poručuju iz karlovačke knjižnice.

Ovaj projekt dokaz je da kultura nema granice, a već je proširena na likovne umjetnike, ali i planinare, osim zimskih događanja koja će se do kraja godine odvijati u našoj knjižnici, već je određeno da će početkom lipnja biti održan i novi Trdinov literarni pohod na Svetu Geru koji će ove godine krenuti s hrvatske strane.