Stankovo dobilo dječje igralište

Najmlađi stanovnici Jastrebarskog dobili su novo mjesto za igru i druženje. U naselju Stankovo otvoreno je dječje igralište, inače 24. igralište na jaskanskom području. Uređenje je s 200 tisuća kuna financirao Grad Jastrebarsko.

Jastrebarsko je jedan od rijetkih gradova u kojemu broj novorođene djece ne pada iz godine u godinu. Dobar primjer toga je Stankovo, mjesto sa 390 stanovnika u kojem je ove godine rođeno šestero djece. Do sada ovdašnji mališani nisu imali dječje igralište, no jučer poslijepodne svečano je otvoreno prvo, na radost najmlađih i njihovih roditelja.

U Gradu obećaju da na ovom igralištu neće stati. Već postoje projekti za desetak novih, kaže gradonačelnik Zvonimir Novosel . Sva naselja će doći na red, poručuje, podsjećajući da je Jastrebarsko grad prijatelj djece, koji i novčanim naknadama za novorođenu djecu nastoji potaknuti pozitivne demografske trendove.

Da na otvorenju bude posebno svečano pobrinuo se KUD-a “Okićka trešnja” iz Stankova, koji je ovom prilikom obilježio 15. godišnjicu osnutka.