Počinje nova kazališna sezona u Jastrebarskom

Nakon ljetnih praznika i početka nove školske godine počinje i kazališna sezona. U jaskanskom kazalištu sve je spremno, upisani su novi članovi i započele su probe za nove kazališne predstave.

U Jastrebarskom započinje nova kazališna sezona. Nakon što su odradili upise novih članova, Kazalište Škrabe intenzivno započinje s probama i pripremom novih predstava.

Nakon što je u protekle četiri godine pripremila čak šest hit-predstava: “Knjiga o džungli”, “Kako je Tvrtko otkrio Božić”, “Pustolovine Huckleberryja Finna”, “Mary Poppins” “Striček Vilček ili Kako je Shakespeare postao Špeksir” i “Dogodilo se u Betlehemu”, ove jeseni u Jastrebarsko dovode jednog od najpoznatijih detektiva Sherlocka Holmesa.

Predstave Kazališta Škrabe možete vidjeti u Domu kulture u Jastrebarskom, gdje redovito organiziraju i radionice. Kroz kazalište Škrabe je od 1968. kada je osnovano prošlo više od dvije tisuće članova. S velikim su uspjehom igrane predstave na pozornicama diljem Hrvatske, ali i na gostovanjima u inozemstvu. Uz to, o povijesti kazališta u Jaski Klementina Škrabe je napisala knjigu ”Kazališni spomenar” koja na originalan način progovara o dugom razdoblju jaskanske kulturne i društvene povijesti kroz priču o djelovanju njihovog kazališta.