Karlovačke mažoretkinje osvojile visoka mjesta na Europskom prvenstvu

Karlovačke mažoretkinje vratile su se s Europskog prvenstva održanog u Vinkovcima sa sjajnim rezultatima. Kadetski sastav osvojio je osmo mjesto, juniorke sedmo, a seniorke šesto mjesto. Podsjetimo, na Europskom prvenstvu sudjelovale su nakon dugog niza godina, a prvi puta sa sva tri sastava.

– Ponosne smo na ostvarene rezultate, nismo očekivale tako visoka mjesta jer na prvenstvu je sudjelovalo oko 2.000 mažoretkinja iz cijele Europe, tako da smo se presretne sinoć vratile kući, kazala nam je predsjednica Karlovačkih mažoretkinja Jelena Blažun.

Najponosnije na sebe mogu biti seniorke. Naime ove djevojke treniraju zajedno 18 godina, a već 16 godina sudjeluju na natjecanjima. Gotovo u istom sastavu prošle su sve kategorije, od kadetkinja, preko juniora do seniora, a u Vinkovcima su otplesale svoj posljednji ples i nikoga u dvorani nisu ostavile ravnodušnim.

– Seniorskom sastavu ovo je bilo zadnje natjecanje, drago nam je da je to bilo baš na Europskom prvenstvu. Dale smo sve od sebe, plesale smo zadnje koreografiju i rasplakale i članove Hrvatskog mažoret saveza i publiku, ispričala nam je Jelena.

Njihovim stopama sada će mlađe djevojčice koje iduće godine prelaze u kategoriju više, tako da Karlovačke mažoretkinje nastavljaju s novom sezonom sa sva tri sastava, a u tijeku su i upisi utorkom i četvrtkom od 19.30 do 21 sat u maloj dvorani Ekonomsko-turističke škole.

Za odlazak na prvenstvo bilo im je potrebno 22 tisuće kuna što su zahvaljujući ljudima dobre volje i roditeljima uspjele prikupiti na čemu se djevojke zahvaljuju. No financije su i dalje problem, točnije sredstva za nove čizmice jer ove u kojima nastupaju stare su gotovo 20 godina. Jedan par košta i do tisuću kuna, a potrebno im je 20 pari za juniorke i isto toliko za seniorke.

Nadaju se da će uspjeti skupiti do državnog prvenstva za nove čizme kako bi na natjecanje otišle potpuno opremljene, jer to je najmanje što ove djevojke zbog svih ostvarenih rezultata zaslužuju.