Puhački orkestar poklanja subotnji koncert za svoj 30. rođendan

Velikim koncertom koji je besplatan za sve građane u Zorin domu će u subotu svoj 30. rođendan proslaviti Puhački orkestar Grada Karlovca. Kao i uvijek, puhači su za ovaj koncert pripremili razne glazbene žanrove, od filmske glazbe, zabavne, domaćih do stranih autora.

Puhački orkestar Grada Karlovca osnovan je 15. lipnja 1986. godine pri Glazbenoj školi Karlovac, pod nazivom Gradski duhački orkestar, i to nakon dvadesetak godina prekida tradicije puhačkog orkestra u Karlovcu, gradu u kojem je prije 200-tinjak godina postojala jaka limena glazba. Za subotnji koncert pripremili su zanimljiv program, a imat će i goste. S njima će, naime, zasvirati Šibenska narodna glazba.

Članovi orkestra većim dijelom su sadašnji i bivši učenici karlovačke Glazbene škole, ali i amateri koji nisu nikad prije svirali neki instrument. Iako slave veliki jubilej oni ovim koncertom daruju publiku. Koncert Puhačkog orkestra Grada Karlovca bit će održan u subotu, 1. listopada u 20 sati, a iz Zorin doma pozivaju da što prije podignete svoje besplatne ulaznice na blagajni kazališta.