Zahvaljujući EU projektu, Arkada nabavila 7 novih strojeva i zaposlila 7 novih radnika

Povećanje konkurentnosti kroz povećanje godišnjih kapaciteta proizvodnje kamenih agregata, povećanje kapaciteta izvođenja radova u niskogradnji ulaganjem u nabavu suvremenih, energetski i ekološki učinkovitijih radnih strojeva, širenje tržišta na inozemstvo, te nova zapošljavanja, ciljevi su koje je tvrtka Arkada predvidjela svojim projektom za koje je ostvareno sufinanciranje Europske unije.

Gotovo 13 milijuna kuna težak projekt ove dugoreške građevinske tvrtke realiziran je zahvaljujući bespovratnoj potpori Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. “Rok za ostvarivanje predviđenih ciljeva je kraj 2018. godine, a neki od njih već su ostvareni, pa je na sedam novih strojeva koliko je nabavljeno zahvaljujući projektu, zaposleno sedmero novih radnika”, kaže direktorica tvrtke Arkada Marija Ivanić.

Ovo je inače prvi samostalni europski projekt tvrtke Arkada. Predstavljanje rezultata projekta bilo je prilika i za poruku onim gospodarstvenicima koji se do sada nisu pokušali kandidirati za sredstva iz EU fondova.  “Ima dosta posla i papirologije, ali to nije nesavladivo”, poručuje Ivanić.

Arkada trenutno zapošljava 70-ero radnika. U posljednjih pet godina tvrtka ostvaruje prihod između 30 i 40 milijuna kuna godišnje. Svake godine investira se u prosjeku 5 milijuna kuna, a zahvaljujući ovom projektu prihod bi trebao biti povećan na 44 milijuna kuna.

Predstavljanju rezultata projekta prisustvovao je i dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar, istaknuvši važnost projekta tvrtke Arkada za cjelokupno gospodarstvo ovog kraja.