Završio projekt “Nismo sami”

Udruga “Turbina promjena” u listopadu prošle godine je počela s provedbom projekta integracije starih i nemoćnih u život lokalne zajednice „Nismo sami”. Projekt je danas službeno završen, a njim je bilo obuhvaćeno 40 starijih i nemoćnih osoba s područja Gornje Trebinja i Popović Brda.

U projektu je sudjelovalo 13 volontera koji su ukupno odradili 1400 volonterskih sati, a osim pomoći starijim i nemoćnim osobama uređeno je i prostor stare škole u Gornjoj Trebinji koji će služiti kao mjesto okupljanja stanovnika s tog područja. Partneri Turbini promjena bili su grad Karlovac i Centar za socijalnu skrb. Projekt je financiralo Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Odrađeno je više od 70 izlazaka na teren, a osim brige za starije u smislu obilazaka i prijevoza do doktora, u dućan i slično, održana je i radionica korištenja računala te kreativne radionice za djecu.

U planu je i nastavak projekta, prijedlog je već prošao administrativne provjere, a rezultati bi trebali biti poznati u studenom.