Gospođa ministrica u Zorin domu

Predstavu Gospođa ministrica u Zorin domu izvela je Dramska družina KUD-a “Sv. Juraj” iz Draganića. Inače ova predstava je dio humanitarne akcije kojoj je cilj prikupljanje novca za Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva. Vukovar i Draganić veže odavno priljateljstvo a draganička nošnja je bila među prvim nošnjama koja je poklonjena Muzeju u Vukovaru. Upravo to prijateljstvo bilo je motiv za humanitarnu akciju kojom će se prikupiti sredstva za obnovu Vukovarskog vodotoranja.

Radnja predstave Gospođa ministrica odvija se u vrijeme demokratskih promjena u Hrvatskoj s odrazom na lokalnu sredinu (proces privatizacije državne imovine, nepotizam, lažne diplome, sloboda tiska ….). Prostorno radnja se događa od Karlovca do Zagreba, odnosno u Draganiću gdje cijela priča i počinje.

Inače dramska družina KUD-a ”Sveti Juraj” iz Draganića iza sebe ima četiri predstave koje se vezuju za draganički kraj a predstava Gospođa ministrica adaptacija je dramskog djela Branislava Nušića Gospođa ministarka.

U predstavi nastupa 22 glumca, glavnu ulogu odigrala je Anđela Županić dok je režiser Draženka Jagetić.

Predstava o malograđanki koja iznenada dobiva vlast i svoju moć prezentira kroz niz situacija prikazanih na duhoviti način zasada izvedena dva puta na daskama karlovačke tvornice kulture no ako bude interesa možda se prikaže opet.