Predana peticija za besplatne udžbenike – SDP-ovci ne odbacuju mogućnost referenduma

Peticija za besplatne udžbenike za sve učenike grada Karlovca predana je gradonačelniku Damiru Jeliću i predsjedniku Gradskog vijeća Damiru Mandiću. Podsjetimo, organizatori akcije su gradski vijećnici SDP-a.

Ukupno 3.300 potpisa Karlovčana predano je gradonačelniku i predsjedniku Gradskog vijeća. Na sastanku koji je održan nakon predavanja peticije dogovoreno je da će gradski vijećnici SDP-a u sljedećih tjedan dana pogledati rebalans proračuna za 2016. godinu i pokušati pronaći sredstva kojima bi se udžbenici financirali, ali ne svima, već bi bio uveden imovinski cenzus. Srednjoškolci su iz ove priče u potpunosti isključeni.

Ako cenzus bude najniži mogući, tada SDP-ovci najavljuju da će pokrenuti proces za referendum. Referendum košta dva milijuna kuna, stoga iz SDP-a poručuju kako bi ga htjeli izbjeći, no ako to neće biti moguće, spremni su za njegovu provedbu.

SDP-ovci kažu kako su dali neke primjere u Hrvatskoj, ne radi se samo o bogatijim sredinama poput Istre ili Međimurja, već i primjerice u Vukovaru svi osnovnoškolci imaju subvencionirane udžbenike.