“Kino u kazalištu” kreće 10. listopada filmom “Sve će biti dobro”

Iako na pravo kino još čekaju, ove jeseni Karlovčani će moći uživati na filmovima na velikom platnu. Privremeno utočište filmu, u gradu bez kina, ponovo će pružiti Gradsko kazalište Zorin dom, a prva projekcija u novoj sezoni na redu je u ponedjeljak, 10. listopada.

Već cijelo desetljeće Karlovac je grad bez kina, uz iznimku povremenih manifestacija kao što su Riječno kino na Korani, kratkotrajna inicijativa kina u Domu HV Zrinski, ili pak projekcija u gradskom kazalištu. Da karlovački filmofili ne ostanu posve zakinuti ove će se sezone ponovo pobrinuti Gradsko kazalište Zorin dom, koje pod pokroviteljstvom Grada Karlovca reaktivira projekt “Kino u kazalištu”, najavio je ravnatelj Srećko Šestan.

Posljednjih nekoliko godina bilo je više ideja o vraćanju prave kino dvorane gradu. Prvo je to bio projekt izgradnje kina u sklopu stambeno poslovnog centra u Grabriku, što nikad nije realizirano, zatim se kino trebalo graditi u sklopu projekta stambeno poslovne zgrade u Nazorovoj koji se također ne miče s mrtve točke. Najnoviji je plan je onaj o vraćanju objekta nekadašnjeg kina Edison u vlasništvo Grada Karlovca.  “Dok se to ne realizira, a vjerujemo da će se to dogoditi, iduća dva mjeseca svaki ponedjeljak imat ćemo kino projekcije u kazalištu”, kaže ravnatelj Šestan.

Projekt “Kino u kazalištu”, Gradsko kazalište provodi u suradnji s direktorom Solo Positivo Film Festivala, Admirom Ćulumarevićem, koji je zadužen za odabir filmova koji će se prikazivati. Napominje da u Karlovcu nećemo gledati repertoar tipičan za multiplekse.

Prva projekcija bit će ovaj ponedjeljak u 20 sati, a riječ je o filmu “Sve će biti dobro” redatelja Wima Wenderdsa. Organizatori najavljuju da će na svaku projekciju nastojati dovesti goste iznenađenja, a radi se, otkrivaju, o poznatim imenima iz svijeta filma. Program “Kina u kazalištu” obogatit će i filmovi za djecu koji će se prikazivati vikendom u redovitim terminima matineja. Program za djecu počinje 15. i 16. listopada filmom “Mali gangster”.