Zasjedalo dugoreško Gradsko vijeće

Brzo i glatko protekao je aktualni sat današnje sjednice dugoreškog Gradskog vijeća. Osim što su vijećnici imali priliku dobiti odgovore na svoja pitanja u vezi aktualnih problema, donesena je odluka o prihvaćanju Izvješća o izvršenju gradskog proračuna u prvoj polovici godine te usvojeno izvješće o radu gradonačelnika za isto razdoblje.

“Je li Duga Resa uklanjanjem ruševne zgrade Marcele dobila najskuplje parkiralište u Hrvatskoj” jedno je od pitanja s današnjeg Aktualca. Ljetos je, naime, ovaj objekt, koji je godinama predstavljao opasnost za prolaznike, srušen, a na njegovom je mjestu uređeno parkiralište. Dijelu javnosti to je sporno jer je ranijih godina utrošen novac za izradu idejnog projekta za stambeno-poslovni objekt na istoj lokaciji, rekao je vijećnik Marko Benić. Kako mu je odgovorio pročelnik Mladen Rakočević, parkiralište na mjestu nekadašnje Marcele je tek privremeno riješenje, a od idejae da se na ovoj lokaciji ipak nešto izgradi nije se odustalo. Hoće li to biti prvotno predviđeni projekt vrijedan 6-7 milijuna kuna, ili će se ići na reku racionalniju varijantu, još se uvijek ne zna.

Vijećnicu Paulinu Čavlović zanimao je pak nastavak izgradnje kanalizacije u naselju Belavići. Hoće li se s time krenuti iduće godine, glasilo je njeno pitanje. Odgovorio joj je pročelnik Rakočević, rekavši je prioritet gradske uprave za 2017. godinu projekt aglomeracije Karlovac – Duga Resa pa za ostalo neće biti novca. Tako će nastavak ovog projekta ipak, prema svemu sudeći, morati pričekati bolje dane.