Dan neovisnosti u našem gradu sutra se slavi na četiri lokacije

Manifestacija ”U službi grada i domovine” započeta lani, nastavlja se i ove godine. Povodom obilježavanja Dana neovisnosti Grad Karlovac zajedno s gradskim tvrtkama sutra organizira proslavu na četiri lokacije. Ispred Zorin doma, u Tijesnoj ulici i Gradskom muzeju bit će programi za najmlađe, a sve počinje u 10 sati ispred Zorin doma dječjim igrama i izložbom ”Volim svoj grad”.

– Isto tako bit će izložba dječjih igračaka koje su vrijedne dječje ruke napravile iz materijala koji su njima bili dostupni. Bit će odabrano pet najboljih radova za državnu smotru igračaka koja će biti u Zagrebu 8. studenog. Gradsko kazalište Zorin dom ponudit će predstavu “Vanzemaljci” za roditelje i dijete po popularnoj cijeni od 15 kuna. Uz to nastupit će i karlovački Puhački orkestar i imati radionice za djecu. U prostoru Tijesne ulice i Gradskog muzeja bit će radionice za djecu u organizaciji Glazbene škole, Gradskog muzeja i Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić, ispričala je gradska pročelnica Andreja Navijalić.

Također će biti moguć i obilazak Gradskog muzeja, a mališani iz karlovačkih vrtića ispeći će palačinke za posjetitelje.

Na ŠRC-u Korana od 10 do 16 sati svoj rad i opremu predstavit će gradske tvrtke, organiziran je i kulturno zabavni program, a u 13 sati za građane će biti pripremljen i besplatni ručak. Sve ovo organizira se kako bi ovaj važan datum u hrvatskoj povijesti, naši sugrađani proslavili zajedno, ali i da vide što gradske tvrtke i službe zaštite i spašavanja tijekom godine rade za njih.

– Ono što nam je jako važno je da će naši sugrađani imati priliku uputiti sve prijedloge i upite svim nadležnim službama i moći će dobiti pojašnjenje za sve ono što ih na neki način muči. Ujedno prilika je to sve službenike i radnike koji rade u našim tvrtkama i ustanovama pohvali za ono što rade dobro, kazao je predsjednik Gradskog vijeća Damir Mandić.

– Smatrali smo, kad smo u srcu Hrvatske, da je upravo na nama da u našem gradu susreta b udemo prethodnica i promičemo Dan neovisnosti jer je pupčanom vrpcom vezan za 4.10. i Dan sjećanja na Karlovac jer pada u približno isto vrijeme. Ono što je značajno ovdje je pozvati obitelji da iziđu van, da od 9 sati prošeću centrom grada posebno prostorom Zvijezde i onda krenu prema ŠRC-u na Korani, pozvao je gradonačelnik Damir Jelić.

Program započinje već večeras u karlovačkom kazalištu. U 18 sati je promocije knjige “Dnevnik duše ratnika” karlovačke braniteljice Sabine Mihalić Protulipac, a u 20 sati počinje koncert klape Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice. Ulaz je besplatan.