Dan neovisnosti obilježile i članice Udruge obitelji poginulih branitelja, pridružio im se i ministar Tomo Medved

Dan neovisnosti obilježile su i članice Udruge obitelji poginulih hrvatskih branitelja Karlovačke županije. Kod spomenika ispred Zapovjedništva HKoV-a položeni su vijenci i upaljene svijeće, a uz članove braniteljskih udruga, pridružio im se i ministar Tomo Medved.

– Svaka obljetnica je tužna i bolna, brojne naše članice ovih dana prije 25 godina primile su najgoru vijest, vijest o pogibiji supruga, oca ili sina. Velik broj branitelja nije doživio Dan neovisnosti, ali mi supruge, djeca i roditelji te njihovi suborci obilježavamo ovaj dan da se to ne zaboravi, kazala je predsjednica Udruge Anđa Perak.

– Prigoda je ovo kada moramo iskazati zahvalnost obiteljima koje su kada je bilo najteže, izgubile svoje članove, ali jednako tako ohrabriti članove obitelji da smo zajedno s njima u njihovoj boli, da smo im na raspolaganju i ministarstvo i Vlada te da žrtva njihovih poginulih članova obitelji nikada neće biti zaboravljena. Na žalost, ministarstvo je tek sada prvi put ovdje, mnoge stvari nisu bile dobro postavljene i odnosi možda nisu bili dobri, ali na nama je da se kroz prijateljski i partnerski odnos ministarstva i udruga može graditi jedna kvalitetna suradnja što smo pokazali u ovih šest mjeseci, istaknuo je ministar Medved.

Ove žene danas mogu biti ponosne jer zajedno kroz udrugu jedna drugoj pomažu da se ne zaboravi niti jedan život, niti jedna duša branitelja koja nije doživjela današnji dan u kojem mi živimo njihov neproživljeni san.

Fotografije obilježavanja pogledajte na našoj Facebook stranici.