Hrvatska slavi Dan neovisnosti – gradonačelnik Jelić uručio Medalju Grada Nediljku Nenadiću

Hrvatska danas slavi Dan neovisnosti, državni blagdan kojim se obilježava spomen na odluku Hrvatskog sabora kojom su raskinute sve državnopravne veze s Jugoslavijom. Hrvatski sabor je tu jednoglasnu odluku donio točno prije 25 godina, 8. listopada 1991., u zgradi Ine u Šubićevoj ulici, gdje su zastupnici i novinari prevezeni iz zgrade na Markovom trgu kako bi izbjegli opasnost od vojnih napada. Tog dana Hrvatski sabor je utvrdio da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više kao takva ne postoji.

U Karlovcu se drugu godinu za redom Dan neovisnosti obilježava manifestacijom ”U službi grada i domovine”. Na ŠRC-u Korana svoju opremu, vozila, znanja i vještine predstavile su gradske tvrtke i ustanove te službe zaštite i spašavanja, a svi posjetitelji mogli su uživati u prigodnom programu te besplatnom ručku kojeg su pripremile vrijedne ruke djelatnika gradskih tvrtki.

Gradonačelnik Damir Jelić uručio je Medalju Grada Karlovca Nediljku Nenadiću za doprinos u obrani grada Karlovca, a povodom 25. obljetnice osnivanja 110. brigade Zbora narodne garde Hrvatske vojske.

Kako je bilo na ŠRC-u Korana, pogledajte u galeriji.