Sinovi podruma i DVD Jastrebarsko pobjednici 8. KotloVINA show-a

Na jaskanskom Sajmištu održana je tradicionalna manifestacije KotloVINA show. Gastro manifestaciju organizira Turistička zajednica grada Jastrebarsko, a osmo izdanje privuklo je čak 30-ak natjecateljskih ekipa u dvije kategorije.

U kategoriji dobrovoljnih vatrogasnih društava prvo mjesto pripalo je DVD-u Jastrebarsko, a u otvorenoj kategoriji u kojoj su mogle sudjelovati sve fizičke i pravne osobe, najbolju kotlovinu spremila je ekipa Sinovi podruma. Dodajmo kako se šestu godinu za redom u ovoj kategoriji natjecala i jedna karlovačka ekipa Buby i prijatelji koji su osvojili treće mjesto.

Šesteročlani žiri danas nije imao nimalo lagan zadatak jer ova manifestacija raste iz godine u godinu, a ocjenjivanje se obavljalo prema određenim kriterijima: tekstura mesa, aroma kotlovine i umaka, vizualni izgled kotla te ukupna razina nastupa ekipe. Predsjednik žirija bio je najpoznatiji hrvatski kuhar Branko Ognjenović, akademik kulinarstva i poznati kulinarski edukator.

Svoje rukave zasukao je i gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel, no njegova ekipa nije uspjela izboriti prva tri mjesta. Najbolji majstori kotlovine osvojili su i vrijedne nagrade kako bi i iduće godine vratili se na ovo natjecanje te pokazali još bolje umijeće u pripravljanju kotlovine. Djelić atmosfere pogledajte u galeriji.