Kasun: Za sada smo uz Beljaka, ali ostajemo i dalje otvoreni za suradnju s HDZ-om

HSS-ova zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, koja je trenutno pod suspenzijom u stranci, prozvala je u utorak predsjednika HSS-a Krešu Beljaka da nastavlja s čistkama jer je raspustio pet županijskih organizacija. No Beljak tvrdi kako nitko nije raspušten, već su u tim organizacijama imenovani povjerenici.

– Nakon parlamentarnih izbora, uvijek se događaju napete situacije, ovoga puta to je unutar HSS-a jer je na izborima u pojedinim organizacijama postignut lošiji rezultat od očekivanog, komentira predsjednik HSS-a Karlovačke županije Josip Kasun.

HSS-ova organizacija Karlovačke županije ne mora biti u strahu od bilo kakvih negativnih odluka, jer na izborima su, tvrdi Kasun, ostvarili rezultat koji je 60 posto iznad očekivanog.

– Mi za sada ostajemo uz predsjednika Beljaka jer smo i na unutarstranačkim izborima dali svoj glas za njega. S obzirom da su pred nama novi unutarstranački izbori koji se moraju održati unutar šest mjeseci od parlamentarnih izbora, vidjet ćemo. Najavljuje se dosta kandidata, prezentirat će nam se svi, pa ćemo onda odlučiti, kaže Kasun.

Odlučit će samostalno i o koalicijama za predstojeće lokalne izbore jer HSS-ovo priklanjanje SDP-u na državnoj razini, ne mora se nužno ostvariti i na lokalnoj.

– Na prvom sastanku novog Glavnog odbora HSS-a donesena je odluka da sve općinske i gradske organizacije imaju punu autonomiju što se tiče odluka za lokalne izbore u svibnju iduće godine. Točno je da smo u našoj županiji uglavnom u koaliciji s HDZ-om, bit ćemo i dalje otvoreni za suradnju s HDZ-om, ali nećemo se libiti i samostalno izaći na izbore, poručio je Kasun.