Gospodarstvenici iz Kine posjetili Jastrebarsko

Zagrebačka županija organizirala je u suradnji s Veleposlanstvom NR Kine u Zagrebu posjet gospodarske delegacije iz kineske provincije Hebei pogonu Drvne industrije Rubinić u Jastrebarskom. Članovima kineske delegacije domaćini su ujedno pokazali poslovnu zonu Jalševac i Pisarovina.

Investitori u Zagrebačkoj županiji mogu očekivati partnerski odnos i brzo ishođenje svih potrebnih dozvola, poručeno je prilikom današnjeg posjeta Jastrebarskom članovima delegacije sačinjene od 40-ak poduzetnika koji se bave proizvodnjom i preradom drva, izradom namještaja i kućanskih aparata te dekoracija za uređenje doma i hotelskih lanaca.

Poseban naglasak stavljen je na prezentaciju poduzetničkih zona Zagrebačke županije. Potencijalnim investitorima pojašnjeno je zbog čega bi se trebali odlučiti na ulaganje i širenje proizvodnje u ovaj kraj.

“Smatram da se Zagrebačka županija i provincija Hebei mogu nadopunjavati u aspektu proizvodnje, gospodarske strukture i tržišta. Hrvatska ima strateški položaj na putu prema tržištu Europske unije i zato želimo ohrabrivati i stimulirati naša poduzeća da uspostave i razvijaju suradnju sa Hrvatskom”, rekao je Quan Qiheng, predstavnik delegacije kineskih poduzetnika.

Uspješnoj suradnji nadaju se obje strane, a hoće li današnja prilika za uspostavljanje poslovnih veza dobiti i konkretan rezultat, pokazat će vrijeme.