Karlovačka udruga Carpe diem uključila se i Eurodeskovu kampanju “Time to Move”, koja će tijekom listopada mlade ljude diljem Europe informirati o mogućnostima volontiranja, stažiranja, studiranja i putovanja. Kampanja se održava u zemljama članicama Europske unije, a u Hrvatskoj će u sklopu kampanje do kraja listopada biti održana raznovrsna događanja dvadesetak gradova gradova. Kampanja je predstavljena danas u Karlovcu.

Kako stažirati u nekoj europskoj zemlji, kako jeftino putovati i volontirati, te što je uopće volontiranje mogli su doznati karlovački srednjoškolci na Korzu gdje je informativni štand postavio Carpe diem. Glavni cilj kampanje “Time to Move” je doprijeti do mladih osoba, prvenstveno u manjim sredinama, kojima je sužen pristup informacijama o programima i natječajima Europske unije.

Karlovčanima volontiranje nije strano, a i naš grad već se neko vrijeme nalazi na volonterskoj karti. Tako je već 6 volontera iz stranih zemalja boravilo u Karlovcu.

Svake godine kampanju prati i nagradna igra, a ovaj će put najuspješniji u online igri „Pomogni Alexu da nađe svoj projekt u inozemstvu“ imati priliku osvojiti bogatu nagradu.