”Teslini dani” ovog petka i subote u karlovačkoj Gimnaziji

Gimnazija Karlovac, jedna od najstarijih i najpoznatijih obrazovnih ustanova u Hrvatskoj nastavlja s obilježavanjem 250 godina postojanja i proslavom 160. rođendana Nikole Tesle, jednog od najpoznatijih bivših učenika. Tako ovog petka i subote u Gimnaziji će biti održan festival znanosti pod nazivom Teslini dani.

– Pripremili smo brojna predavanja, dolazi nam 20-ak znanstvenika iz Hrvatske, ali i iz nekih drugih zemalja. To su znanstvenici s Instituta Ruđer Bošković, s PMF-a, karlovačkog Veleučilišta, a neka predavanja održat će i naši bivši učenici. Organizirali smo i niz radionica kemije, biologije i fizike na kojima sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola. Imat će priliku baviti se istraživanjem i tako nešto naučiti, ispričala nam je profesorica kemije i biologije Jasminka Žiža.

Na predavanja poput ”O vremenu i klimi”, ”Umjetnost eksploziva” ili pak ”Slatka biologija”, pozvani su svi naši sugrađani. Manifestacija Teslini dani sutra traje od 10 do 19 sati, a u subotu od 10 do 14. Ako ste željni znanja, iduća dva dana Gimnazija je pravo odredište za vas.

Detaljan raspored predavanja pogledajte ovdje.