Jelić: Ostajem gradonačelnik, nisam imao poriv postati ministar!

Karlovački gradonačelnik Damir Jelić ovih se dana ponovo našao u nacionalnim medijima u kontekstu potencijalnog ministra obrazovanja. Otkrio nam je hoće li ovoga puta stvarno fotelju gradonačelnika zamjeniti onom ministarskom.

Lani, u vrijeme kreiranja sada već bivše Vlade, prvog čovjeka Karlovca Damira Jelića intenzivno se spominjalo u ulozi ministra obrazovanja. Ovih dana ponovo je u središtu interesa javnosti zbog špekulacija da će na tom mjestu naslijediti Predraga Šustara. Međutim čini se da je i ovoga puta riječ o teorijama koje se neće ostvariti.

“Ja sam saborski zastupnik i to ću raditi dok god mislim da je moguće uskladiti to sa gradonačelničkom pozicijom. Dakle, ostajem gradonačelnik Karlovca, to ni u jednom trenutku nije bilo sporno, ali nije moj stil da svako malo skačem u medije i govorim “To nije istina, nisam ja ministar”. Moji porivi nisu ni bili da bih postao ministar. U ovom trenutku smatram da se mogu u potpunosti dati svome gradu i biti potpuno usredotočen na sve probleme, jer u gradu je uvijek tako, riješimo jedan problem, pojave se dva nova”, kaže Jelić.

U prošloj Vladi na istaknute je pozicije ipak došlo nekoliko Karlovčana. Primjerice, Maja Vučinić-Knežević, dugogodišnja ravnateljica Doma za djecu Vladimir Nazor, obnašala je dužnost pomoćnice ministrice socijalne politike i mladih, a Danijel Žamboki je iz gradske Toplane otišao na dužnost pomoćnika ministra graditeljstva i prostornog uređenja. Evo čemu se u karlovačkom HDZ-u nadaju ovoga puta nakon prijevremenih izbora.

“Mi imamo desetak ljudi, nadamo se da će dobar dio njih i ostati, nazire se još i poneka saborska pozicija. Bitno je da služimo gradu”, zaključuje Jelić.

Kako je najavio mandatar Andrej Plenković, imena ministara nove Vlade trebala bi biti poznata sljedećeg tjedna, pa ćemo na rješavanje kompletne kadrovske križaljke ipak pričekati još neko vrijeme.