Zabavnim pokusima učenici uče o prirodnim znanostima

Predavanjima, radionicama i prikazom pokusa u karlovačkoj Gimnaziji su danas zapoečli teslini dani. Festival znanosti održava se povodom obilježavanja 250 godina postojanja ove škole i proslavom 160. rođendana Nikole Tesle, jednog od najpoznatijih bivših učenika.

Usprkos kiši koja je nekoliko puta zasmetala, na parkiralištu iza Gimnazije postavljeni su mini laboratoriji u kojima su svi zainteresirani mogli doznati više o prirodoslovlju, biologiji, kemiji i fizici. Razne pokuse prikazali su studenti Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, učenici Gimnazije i profesori, a na radionicama su sudjelovali učenici osnovnih i srednjih škola. Ljubitelji prirodoslovlja imali su priliku baviti se istraživanjem i tako nešto naučiti.

Teslini dani nastavljaju se i sutra kad će učenici, ali i građani, moći sudjelovati u radionicama kao što su Egzotične pojave o novim materijalima, Sila uzgona, Kemijski izvori svjetla, te Slatka biologija. Bit će tu još eksplozija, najavljuju u Gimnaziji, i pozivaju građane da im se pridruže od 10 do 12 sati.