Predstavljanje “Knjige izlazaka” Kristijana Vujičića u ponedjeljak

U Knjižnici za mlade u ponedjeljak 17. listopada u 19 sati bit će predstavljeno novo djelo  Kristijana VujičićaKnjiga izlazaka”. 

“Knjiga izlazaka govori o doživljajima četrdesetogodišnjeg glavnog lika i njegovim legendarnim izlascima. U noći u kojoj se Boži­dar Kukec samopropituje o svojoj prošlosti i razlozima trenutačne usamljenosti, na vratima njegova stana pojavljuju se dvojica djelatnika Odjela za ćudoređe: njegov branitelj i đavolji odvjetnik. Budući da je Kukec optužen da je serijski monogamist, ovaj neobični trojac zajednički zapisuje njegovu Knjigu izlazaka. Čitatelji tako prate glavnoga lika i njegova tulumarenja po zagrebačkim kvartovima i klubovima poputKulušićaiJabuke”, ali po ulicama Praga i New Yorka.

Kristijan Vujičić rođen je 1973. u Zagrebu gdje je završio osnovnu i srednju školu te diplomirao filozofiju i religiologiju. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu polazi poslijediplomski studij iz područja suvremene filozofije. Do sada je, uzKnjigu izlazakanapisao dvije knjige: “Gospodin Bezimenite, u suradnji sa Željkom Špoljarom, “Welcome to Croatia: doživljaji jednog turističkog vodiča”, za koju je 2006. godine dobio Kiklopa. Objavljivao je tekstove i recenzije u više časopisa za kulturu i dnevnih listova, a u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića uređuje i vodi tribine na kojima se obrađuju društvenohumanističke teme.

Književnu večer organiziramo u povodu Mjeseca hrvatske knjige