Kolaković: Stojim iza svake svoje odluke i neću dati ostavku; Jelić: Nitko nije oštećen, ne vidim razloga tražiti ostavku

– Od 2009. do 2015. godine koliko sam ja bila na čelu Povjerenstva za subvencioniranje kamata zaprimljeno je 130 zahtjeva i svi su odobreni u ukupnom iznosu od 1,4 milijuna kuna. Odbijanje zahtjeva tvrtki Eurotrade bila bi diskriminacija jer bi to bio jedini zahtjev koji nije odobren, komentirala je ovim riječima dogradonačelnica Marina Kolaković odluku Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa.

Povjerenstvo je utvrdilo da je dogradonačelnica u sukobu interesa i da se trebala izuzeti od glasovanja na sjednici održanoj 2011. godine, međutim ne predlaže nikakve sankcije. Stoga Kolaković kaže kako još nije odlučila hoće li se žaliti ili ne, premda ne vidi razlog zašto bi to učinila jer napominje kako stoji iza svake svoje odluke pa tako i te. Na pitanje planira li dati ostavku kako to od nje traži oporbeni SDP, Kolaković odgovara:

– Neću dati ostavku, taj zahtjev SDP-a je nevjerodostojan jer su njihovi ministri u proteklom razdoblju prilično napunili državni proračun plaćajući sankcije upravo zbog sukoba interesa. To je politikanstvo, a ne politika, kaže Kolaković te dodaje kako je važno što je Povjerenstvo utvrdilo da nije bilo pogodovanja odnosno zlouporabe položaja i ovlasti.

Ostavku od svoje zamjenice čini se da neće tražiti ni gradonačelnik Damir Jelić.

– Tu je situacija posve čista, ona je učinila jednu jedinu pogrešku što se nije izuzela iz glasovanja. Meni je u ovom trenutku najbitnije tko je oštećen i je li netko išao preko reda. Nitko nije oštećen i nitko nije išao preko reda tako da je ta pogreška u ovom trenutku minorna. Zamjenica Kolaković od siječnja ne sudjeluje u radu tog tijela i više se to ne može dogoditi. Nemojmo biti licemjerni, ljudi griješe i za tu pogrešku su i odgovorni. Ona čak nije ni nikakvu kaznu platila, prema tome ne vidim da bih išao tim putem, kazao je gradonačelnik Jelić.

Kako se bliže lokalni izbori, na novinarski upit hoće li se nakon svega opet kandidirati za zamjenicu gradonačelnika, Kolaković odgovara da je još rano o tome govoriti.

– Nema još nikakvih odluka, prvo se stranka treba konsolidirati, nakon čega će se odlučivati o lokalnim izborima, izjavila je Kolaković.

Cijeli slučaj završit će i na DORH-u jedino zbog ništetnosti Ugovora između Grada i banke.