Ministrica Murganić: Sva četiri područja novog ministarstva zahtijevaju kvalitetnu brigu i pažnju

U novoj Vladi Andreja Plenkovića za ministricu demografije, obitelji, mladih i socijalne politike izabrana je bivša saborska zastupnica i ravnateljica Doma za starije i nemoćne Sv. Antun Nada Murganić. Murganić na mjestu ministrice zamjenjuje Bernardicu Juretić.

Karlovačka županija ima dva ministra. Uz Tomu Medveda koji ostaje na mjestu ministra branitelja, za ministricu u Ministarstvu koje je dobilo i novi naziv, demografije, obitelji, mladih i socijalne politike izabrana je Nada Murganić. Kaže da prema novom radnom mjestu osjeća veliku odgovornost.

  • Radi se o složenom području i različiti su segmenti. Jedan dio tog budućeg resora manje više, kao korisnik sustava, u svom radu poznajem. Međutim, ima tu štošta za vidjeti, naučiti, proučiti i samim time mijenjati. Naravno, uvijek u skladu s očekivanjima i potrebama naših građana, ispričala je ministrica Murganić.

Mnoge je iznenadilo što je u djelokrug ovog ministarstva uvrštena i demografija. Zašto je to tako pojasnila je Murganić.

  • Kad se govorilo o tome zašto je demografija spojena s ministarstvom i da li je trebalo taj resor drugačije ustrojiti, ja sam se uvijek priklonila mišljenjima struke. Zakonom o ustroju Vlade je odlučeno ovako. Bez obzira gdje se nešto provodi, važno je kako se provodi. Vodit ćemo se savjetima i sugestijama stručnjaka, ali i demografa i nadam se da ćemo učiniti sve da država može provoditi demografsku politiku, dodala je Murganić.

Budući da Murganić dolazi iz resora socijalne skrbi postoji bojazan da će upravo novi dio ministarstva, demografija, pasti u drugi plan, te da će se više pažnje posvećivati socijalnoj skrbi.

  • Ta bojazan neće biti opravdana iz razloga što sva ova četiri područja zahtijevaju kvalitetnu brigu i pažnju. Treba na temeljima i pravilima struke, te potrebama društva i građana, voditi računa da se zadovolje potrebe svih onih za koje je ovo ministarstvo predviđeno, zaključila je Murganić.

Nova ministrica posao u Ministarstvu preuzima već sutra, gdje će, kaže, vidjeti što će biti njezini prvi potezi, te koja će područja biti prioriteti.