Karlovački SDP-ovci pohvalili su danas gradonačelnika Damira Jelića i njegov tim koji su djelomično podržali njihovu incijativu o besplatnim udžbenicima za osnovnoškolce. No, da ne bi sve bilo lijepo, s druge strane su još jednom pozvali zamjenicu gradonačelnika Marinu Kolaković da podnese ostavku zbog sukoba interesa.

Kako 2018. godine izlaze novi udžbenici SDP-ovci se slažu da u sljedećoj godini osnovnoškolci dobiju samo radne bilježnice. Bez obzira na ishod lokalnih izbora koji će biti sljedeće godine, pregovori će se nakon toga nastaviti kako bi se svim školarcima osigurali besplatni udžbenici.

Ovo je jedan od svijetlih primjera u Hrvatskoj kada je oporba imala prijedlog koji je vlast prihvatila, a takve primjere treba slijediti. Iz SDP-a najavljuju i daljnje akcije i nadaju se zajedničkim rješenjima s predstavnicima vlasti. Najavljuju se i neki koraci vezani uz starije sugrađane.

No, SDP-ovci su se osvrnuli i na zamjenicu gradonačelnika Marinu Kolaković koja je jučer rekla da ostavku zbog sukoba interesa neće podnijeti. Pozvali su još jednom gradonačelnika Jelića da pozove zamjenicu da podnese ostavku, a Marina Novaković Matanić kaže da će to učiniti i na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća 27. listopada.