Butković poručio mladima: Učite i razvijajte svoje sposobnosti, bez toga nema budućnosti

Poruku mladima danas je sa svoga predavanja uputio profesor i znanstvenik Mirko Butković: učite i razvijajte svoje sposobnosti jer bez toga nema budućnosti. Butković je predavanje na Veleučilištu održao povodom 55. godišnjice rada i osamdesete godine života.

Mirko Butković dobitnik je brojnih nagrada, jedan od najzaslužnijih ljudi da Veleučilište u Karlovcu djeluje, ali i strastveni tenisač, a bavi se i pisanjem. Unatoč činjenici da je ušao u osmo desetljeće života, on i dalje prati tehnološke napretke i svakodnevno uči nove stvari.

Dobar dio života Butković je posvetio Jugoturbini i njenom razvoju, a jedan je od osnivača Veleučilišta u Karlovcu. Jedan od hobija kojima se bavi je povijest, tako da je prošle godine napisao članak o slovencima u Karlovcu te Karlovčanima na sočanskoj fronti u 1. svjetskom ratu. Ove godine iz tiska je izašla i njegova knjiga Svijet na raskrižju.

Butković je svoje predavanje posvetio znanosti, tehnologiji i obrazovanju u bliskoj budućnosti. Tehnologija i znanost svakodnevno napreduju, no kako će se kretati politika i društvena situacija nije sigurno, kazao je. Znanje je jedina stvar koja se čovjeku ne može oduzeti, a bez njega nema budućnosti.